Antalya’da Side Kültürel Miras Projesi Basın Lansmanı gerçekleştirildi.
Lansmana, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve AK Parti Antalya milletvekilleri Tuba Vural Çokal ve İbrahim Aydın’ın da aralarında bulunduğu davetliler katıldı. Lansmanda Side Antik Tiyatrosu’ndan esinlenerek hazırlanan Side markasının tanıtımı gerçekleştirildi. Side Kazıevi’nde gerçekleştirilen lansmanın ardından bakanlar ve diğer davetliler kazı alanını gezerken, yapılan çalışmalar hakkında Prof. Dr. Feriştah Alanyalı tarafından bilgi verildi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, önümüzdeki dönemden itibaren Türkiye’nin turizm markalarına yepyeni logosu ile Side’nin de dahil olacağını aktararak, “Proje gerçekleştiğinde bölge, ruhuna yakışır bir destinasyon haline gelecek ve gün batımını izlemek üzere buraya gelen ziyaretçiler çok daha etkileyici bir atmosferle karşılaşacak” dedi.
Lansmanda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla birlikte yurt dışında ortaklaşa birçok çalışma yürüttüklerini belirterek “Ülkemizin tarihi ve kültürel zenginliklerini UNESCO’da tescil ettirmeye devam ediyoruz. Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne çay kültürünü ekleyerek unsurlarımızın sayısını 25’e çıkardık. UNESCO ile ilişkilerimizin en aktif dönemini geçiriyoruz” diye konuştu.
Lansmanın ardından beraberindeki heyetle birlikte kazı alanını gezen Bakan Çavuşoğlu ve Bakan Ersoy’a Prof. Dr. Feriştah Alanyalı tarafından yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verildi.
Comments